Plăcintă cu praz

IMG 0674 jpeg

Încearcă şi tu reţeta de plăcintă cu praz, propusă de citioarea noastră, Sorina Inn, din Timişoara! Este gustoasă, consistentă şi uşor de preparat!

Ingrediente pentru plăcintă cu praz

1 pachet aluat foitaj

30 g caşcaval ras

700 g praz

30 g unt

2 ouă

2 linguri smântână

½ linguriţă chimion

sare

piper

Mod de preparare plăcintă cu praz

Cureţi prazul, îl speli, îl tai rondele, îl căleşti 10 minute în untul topit şi îl dai deoparte. Baţi ouăle cu smântâna, chimionul, cu caşcavalul cu sare şi piper, după gust şi le amesteci cu prazul. Întinzi, într-o tavă rotundă, jumătate din foaia de aluat, o înţepi din loc în loc şi răstorni umplutura. Netezeşti şi acoperi cu cealaltă foaie de foitaj rămasă. O înţepi din loc în loc şi dai tava la cuptorul încins, la 180 °C, 25-30 de minute.