Plăcintă cu praz
Încearcă şi tu reţeta de plăcintă cu praz, propusă de citioarea noastră, Sorina Inn, din Timişoara! Este gustoasă, consistentă şi uşor de preparat!
Ingrediente pentru plăcintă cu praz
1 pachet aluat foitaj
30 g caşcaval ras
700 g praz
30 g unt
2 ouă
2 linguri smântână
½ linguriţă chimion
sare
piper
Mod de preparare plăcintă cu praz
Cureţi prazul, îl speli, îl tai rondele, îl căleşti 10 minute în untul topit şi îl dai deoparte. Baţi ouăle cu smântâna, chimionul, cu caşcavalul cu sare şi piper, după gust şi le amesteci cu prazul. Întinzi, într-o tavă rotundă, jumătate din foaia de aluat, o înţepi din loc în loc şi răstorni umplutura. Netezeşti şi acoperi cu cealaltă foaie de foitaj rămasă. O înţepi din loc în loc şi dai tava la cuptorul încins, la 180 °C, 25-30 de minute.