Prăjitura Arlechin cu căpşuni

prajitura arlechin jpeg

Prăjitura Arlechin este delicioasă şi potrivită pentru zilele de vară. Cititoarea noastră, Săsărman Amalia Carmen, din Cluj-Napoca te învaţă cum să o prepari.

Ingrediente pentru prăjitura Arlechin cu căpşuni

Pentru blat

4 ouă

2 linguri de apă rece

6 linguri zahăr

6 linguri făină de orez

un praf de sare

50 g unt

1 praf de copt

zeama de la 1/2 de lămâie

250 g căpşuni

Pentru cremă

250 g brânză mascarpone

200 g iaurt

50 fulgi de ciocolată

2 linguri zahăr

Pentru decor

glazură din ciocolată

glazură roşie ( tort-gelee)

2 linguri sirop de căpşuni

200 ml apă rece

Mod de preparare prăjitură Arlechin cu căpşuni

Cureţi căpşunile de codiţe, le speli sub jet de apă rece, le tai jumătăţi şi le dai la congelator.

Porneşti cuptorul. Pentru blat, separi gălbenuşurile şi presari peste ele un praf de sare. Baţi albuşurile spumă împreună cu zahărul. Adaugi gălbenuşurile pe rând şi le mixezi până devin spumă. Încorporezi treptat făina şi amesteci uşor cu o lingură de lemn. Stingi praful de copt şi îl adaugi în compoziţie. Torni aluatul în tava tapetată cu hârtie pentru copt şi unsă cu puţin unt. Scoţi căpşunile din congelator şi le distribui uniform pe aluat. Dai la cuptor pentru 40 de minute.

Scoţi prăjitura şi o laşi la răcit. Pnetru cremă, baţi brânza mascarpone împreună cu zahărul şi cu iaurtul. Când obţii o cremă spumoasă, adaugi fulgii de ciocolată. Întinzi crema peste blat. Prepari glazura de ciocolată astfel: ciocolata o rupi bucăţele, adaugi frişca lichidă şi aşezi crăticioara la foc mic, amestecând continuu, având grijă să nu fiarbă. Prepari glazura de căpşuni conform indicaţiilor de pe ambalaj. Torni glazurile peste cremă, alternativ. Dai prăjitura la rece şi o serveşti tăiată cubuleţe.