Prăjitura Arlechin cu căpşuni
Prăjitura Arlechin este delicioasă şi potrivită pentru zilele de vară. Cititoarea noastră, Săsărman Amalia Carmen, din Cluj-Napoca te învaţă cum să o prepari.
Ingrediente pentru prăjitura Arlechin cu căpşuni
Pentru blat
4 ouă
2 linguri de apă rece
6 linguri zahăr
6 linguri făină de orez
un praf de sare
50 g unt
1 praf de copt
zeama de la 1/2 de lămâie
250 g căpşuni
Pentru cremă
250 g brânză mascarpone
200 g iaurt
50 fulgi de ciocolată
2 linguri zahăr
Pentru decor
glazură din ciocolată
glazură roşie ( tort-gelee)
2 linguri sirop de căpşuni
200 ml apă rece
Mod de preparare prăjitură Arlechin cu căpşuni
Cureţi căpşunile de codiţe, le speli sub jet de apă rece, le tai jumătăţi şi le dai la congelator.
Porneşti cuptorul. Pentru blat, separi gălbenuşurile şi presari peste ele un praf de sare. Baţi albuşurile spumă împreună cu zahărul. Adaugi gălbenuşurile pe rând şi le mixezi până devin spumă. Încorporezi treptat făina şi amesteci uşor cu o lingură de lemn. Stingi praful de copt şi îl adaugi în compoziţie. Torni aluatul în tava tapetată cu hârtie pentru copt şi unsă cu puţin unt. Scoţi căpşunile din congelator şi le distribui uniform pe aluat. Dai la cuptor pentru 40 de minute.
Scoţi prăjitura şi o laşi la răcit. Pnetru cremă, baţi brânza mascarpone împreună cu zahărul şi cu iaurtul. Când obţii o cremă spumoasă, adaugi fulgii de ciocolată. Întinzi crema peste blat. Prepari glazura de ciocolată astfel: ciocolata o rupi bucăţele, adaugi frişca lichidă şi aşezi crăticioara la foc mic, amestecând continuu, având grijă să nu fiarbă. Prepari glazura de căpşuni conform indicaţiilor de pe ambalaj. Torni glazurile peste cremă, alternativ. Dai prăjitura la rece şi o serveşti tăiată cubuleţe.