Prăjitură cu budincă şi smântână

prajitura gina deusan jpeg

Doamna Gina Deuşan din Luna de Jos, judeţul Cluj, ne-a ispitit cu această delicioasă prăjitură.

De ce ai nevoie pentru prăjitură cu budincă şi smântână

Pentru blat

250 g făină

6 ouă

180 g zahăr

50 ml ulei

100 ml apă

1 plic praf de copt

2 linguri cacao

sare

Pentru budincă

2 plicuri de budincă de vanilie

6 linguri zahăr

800 ml lapte

Pentru decor

900 ml smântână grasă

7 linguri zahăr pudră

10 g gelatină

1 lingură cacao

Cum se prepară prăjitura cu budincă şi smântână

Amesteci budinca cu zahărul şi laptele şi fierbi până se îngroaşă, apoi laşi la răcit.

Separi albuşurile de gălbenuşuri, freci gălbenuşurile cu zahărul, adaugi uleiul, apa şi făina amestecată cu praful de copt. Baţi albuşurile spumă şi le încorporezi în compoziţia de gălbenuşuri. Jumătate din aluat îl torni în tava tapetată, iar în cealalaltă jumătate adaugi cacaoa, omogenizezi şi torni peste.

Cu ajutorul unei linguri, pui din loc în loc grămăjoare din budinca răcită (budinca se va scufunda între straturi). Coci 40 de minute la cuptorul preîncălzit, la 180° C.

Înmoi gelatina în smântână, încălzeşti totul la foc mic, apoi amesteci cu zahărul pudră şi torni peste prăjitura răcită.

Dai la rece 3-4 ore, apoi o pudrezi cu cacao.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg