Prăjitură cu ciocolată şi iaurt

20171111 190405 jpeg

Domnul Octavian Florin Rada ne-a trimis ce ami bună reţetă de prăjitură cu ciocolată şi iaurt.

De ce ai nevoie pentru prăjitură

Pentru blat

1 cană ulei

1 cană iaurt

1 ou

2 căni făină

2 linguriţe bicarbonat

2 linguri cacao

2 căni zahăr

1 plic zahăr vanilat

1 praf sare

1 cană apă fierbinte

Pentru glazură

200 g ciocolată

200 ml frisca dulce sau smântână

zahăr, după gust

Cum se prepară prăjitura

Pentru blat, amesteci toate ingredientele şi le mixezi. Torni aluatul obţinut într-o tavă tapetată şi o dai la cuptorul încins în prealabil până trece testul cu scobitoarea.

Separat, topeşti ciocolata pe baie de aburi, o laşi să se răcorească şi încorporezi frişca sau smântâna, apoi adaugi zahăr. După ce s-a răcit prăjitura torni peste ea glazura de ciocolată.