Prăjitură cu mac şi mere călite

Prajitura cu mac si mere calite jpeg

ulţumim Feliciei Vanea din Bucureşti pentru acest desert delicios!

Ingrediente

Pentru blat 5 ouă 200 g zahăr 150 g unt 180 g făină 50 g mac 1 linguriţă praf de copt esenţă de vanilie 1 praf de sare

1 kg mere

100 g zahăr

unt

1 linguriţă scorţişoară

stafide

200 g făină

125 g margarină

100 g zahăr

1 praf de sare

50 ml lapte

zahăr pudră cu aromă de vanilie

Mod de preparare

Mixezi untul cu zahărul, apoi adaugi gălbenuşurile şi esenţa de vanilie. Baţi albuşurile spumă cu sarea, apoi le încorporezi încet în amestecul cu ouă. Adaugi făina, praful de copt şi macul şi omogenizezi. Torni compoziţia într-o tavă tapetată şi dai la cuptorul preîncălzit 40 de minute, la foc mediu.

Cureţi merele de coajă, le tai în bucăţi mici şi le căleşti puţin în unt cu zahărul, scorţişoara şi stafidele. Pui peste prăjitură merele călite cu 10 minute înainte de a o scoate din cuptor. Prepari un aluat din făină, sare, margarină, zahăr şi lapte, apoi îl dai la congelator 30 de minute. Razi aluatul rece, îl pui într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi dai la cuptor până se rumeneşte. Îl amesteci după ce s-a răcit cu zahărul pudră şi decorezi prăjitura.