Prăjitură cu mascarpone
Prăjitura cu mascarpone este un desert delicios pe care trebuie să-l încerci şi tu. Dacă nu ştii cum se prepară, Andreea Rădulescu, din Bucureşti, te învaţă pas cu pas.
Ingrediente pentru prăjitură cu mascarpone
Pentru blat 1 pungă pişcoturi Pentru cremă 2 plicuri zahăr vanilat, 400 ml frişcă lichidă, 1 plic întăritor frişcă 500 g mascarpone
6-8 linguri ness
200 ml apă,
100-150 ml Amaretto, după gust
1 borcan dulceaţă afine
Mod de preparare prăjitură cu mascarpone
Pentru blat, spumăm frişca împreună cu întăritorul şi zahărul vanilat. O parte din frişcă se păstrează pentru ornat, restul se amestecă cu crema de mascarpone.
Pe un platou, se aşază primul rând de pişcoturi şi se însiropează. Se întinde deasupra un strat de cremă, un strat de dulceaţă peste care vom aşeza următorul rând de pişcoturi pe care îl vom insiropa din nou. Se întinde un nou strat de crema, dulceaţa şi alt rând de pişcoturi. Se însiropează şi ultimul rând. Deasupra se pune restul de frişcă, apoi dulceaţa. Se lasă la frigider pentru câteva ore.