Prăjitură „Furnica“

prajitura furnica jpeg

Mulţumim Oanei Alina Hideg din judeţul Alba pentru un desert foarte gustoasă.

Ingrediente

Pentru foi 1 pachet foi napolitane 6 albuşuri 6 linguri zahăr 5 linguri mac 3 linguri făină 1 plic praf de copt

2 căni lapte

4 linguri făină

1 cană zahăr

1 esenţă vanilie

6 gălbenuşuri

1 pachet margarină

Mod de preparare

Pentru foi, baţi albuşurile cu zahărul spumă tare, adaugi macul amestecat cu făina şi praful de copt. Din această compoziţie coci două foi.

Pentru cremă, fierbi, la foc mic, laptele cu făina, zahărul şi esenţa de vanilie până se îngroaşă. La sfârşit, adaugi gălbenuşurile, pe rând, şi laşi la răcit, apoi amesteci cu margarina.

Iei o foaie de napolitană, întinzi crema, apoi o foaie cu mac, cremă, foaie de napolitană, cremă, foaie cu mac, cremă şi deasupra foaie de napolitană. Glazurezi prăjitura după gust.