Prăjitură răsturnată cu mere

Prajitura rasturnata cu mere jpeg

mulţumim Alexandrei Iorgu din Bucureşti pentru această reţetă!

Ingrediente

Pentru caramel 120 g unt 250 g zahăr 2 linguri zeamă de lămâie unt pentru uns tava 2 mere

7-8 ouă

150 g zahăr

8 linguri ulei

250-300 g făină

1 plic praf de copt

esenţă de vanilie

1 praf de sare

Mod de preparare

Pentru caramel: pui untul şi zahărul pe foc şi amesteci continuu. Adaugi zeama de lămâie când începe să fiarbă, mai laşi 2 minute, apoi îl torni într-o tavă rotundă tapetată cu unt şi aşezi merele tăiate felii.

Pentru blat: separi ouăle, baţi spumă albuşurile cu sarea, apoi adaugi zahărul şi mixezi până se topeşte. Freci gălbenuşurile cu uleiul, apoi adaugi albuşurile şi amesteci uşor, de jos în sus. Pui făina amestecată cu praful de copt, esenţa şi omogenizezi. Torni compoziţa peste caramel şi dai tava la cuptorul preîncălzit 40-50 de minute. Răstorni prăjitura pe un platou după ce o scoţi din cuptor.