Prăjitură Strugurii Ursului

Prajitura II jpeg

Doamna Mădălina Martiş Din Bucureşti ne-a asigurat că această prăjitură este fenomenală.

De ce ai nevoie pentru prăjitura Strugurii Ursului

Pentru blat

6 ouă

6 linguri zahăr

5 linguri făină

1 lingură cacao

3 linguri apă

esenţă de rom, după gust

1 praf de sare

Pentru crema albă

2 cutii brânză mascarpone

100 g zahăr pudră

250 g frişcă

Pentru crema ganache

200 g ciocolată

4 linguri smântână

Coacăze, pentru ornat

Cum se prepară prăjitura prăjitură Strugurii Ursului

Pentru blat, separi albuşurile de gălbenuşuri, baţi albuşurile spumă cu zahărul şi praful de sare, adaugi gălbenuşurile, unul câte unul, apoi, amestecând uşor, presari făina. Pui esenţa de rom şi torni uşor într-o formă pregătită anterior.

Dai prăjitura în cuptorul preîncălzit şi laşi la copt 30-35 de minute. Opreşti focul, laşi blatul să se răcească în cuptor şi îl tai în două pentru a forma cele două blaturi ale prăjiturii.

Pentru crema albă, amesteci mascarpone cu zahărul pudră şi încorporezi frişca. Crema obţinută o pui între cele două blaturi.

Pentru crema ganache, topeşti ciocolata pe baie de aburi. Când este caldă adaugi smântâna şi o torni peste prăjitură.

O serveşti ornată cu coacăze.