Pui cu ieburi de Provence şi orez purpuriu

13012713 1719875378281449 5023077552956713300 n jpeg

Pentru ocazii speciale, prepară reţeta domnului Daniel Albert Bertoni din Focşani de pui în stil Provence.

De ce ai nevoie 2 felii piept de pui jumătate linguriţă ierburi de Provence jumătate linguriţă cimbrişor tocat frunzuliţe proaspete de cimbrişor 50 gr orez basmati 50 gr sfeclă roşie coaptă dată pe răzătoare sare, piper măcinat ulei de masline

Încălzeşte o tigaie la foc mediu 5 minute. Într-un bol, amestecă ierburile de Provence cu cimbrişorul tocat.

Pune 2 linguri ulei în tigaie şi aşează carnea de pui, apoi presară pe ea amestecul de ierburi.

Lasă pe foc 3-4 minute pe fiecare parte.

Orezul se pune la fiert, iar la jumatatea timpului de fierbere se amesteca si sfecla. Se mai fierbe până când acesta absoarbe tot sucul de sfecla şi devine purpuriu. Se potriveşte de sare şi piper. În momentul servirii stropim cu ulei de masline.