Pui cu ieburi de Provence şi orez purpuriu

13012713 1719875378281449 5023077552956713300 n jpeg

Pentru ocazii speciale, prepară reţeta domnului Daniel Albert Bertoni din Focşani de pui în stil Provence.

De ce ai nevoie 2 felii piept de pui jumătate linguriţă ierburi de Provence jumătate linguriţă cimbrişor tocat frunzuliţe proaspete de cimbrişor 50 gr orez basmati 50 gr sfeclă roşie coaptă dată pe răzătoare sare, piper măcinat ulei de masline

Încălzeşte o tigaie la foc mediu 5 minute. Într-un bol, amestecă ierburile de Provence cu cimbrişorul tocat.

Pune 2 linguri ulei în tigaie şi aşează carnea de pui, apoi presară pe ea amestecul de ierburi.

Lasă pe foc 3-4 minute pe fiecare parte.

Orezul se pune la fiert, iar la jumatatea timpului de fierbere se amesteca si sfecla. Se mai fierbe până când acesta absoarbe tot sucul de sfecla şi devine purpuriu. Se potriveşte de sare şi piper. În momentul servirii stropim cu ulei de masline.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg