Reţetă recomandată de Flavia: tarta "atish"

tarta jpeg

Vrei sa pregăteşti ceva simplu şi foarte gustos pentru Revelion? Iată o idee :

Ingrediente pentru 4 porţii: Pentru tartă:

500 g faină

10 g drojdie

un varf de cutit de sare

1/2 linguriţă zahăr

apă calduţă

50 g ulei

Pentru umplutură:

200 g suncă din piept de curcan

100 g suncă de pui

2-3 ciuperci Champignon

un castravete

2 roşii

100 g caşcaval ras

100 g branză proaspătă

Mod de preparare:

Faceti o maia simplă din puţină făină, drojdie şi apă călduţă, pe care o lăsaţi 10 minute (până începe să crească). Restul de făină împreună cu zahărul şi sarea se pun într-un bol, în mijloc se face "o gaură" şi se toarnă , treptat, maiaua, framântând încontinuu. După ce s-a omogenizat turnăm uleiul şi framântăm foarte bine.

Acoperim bolul şi lăsăm aluatul să dospească minim 45 de minute. Întotdeauna acoperiţi aluaturile pentru dospit cu un prosop curat şi uşor umed. Acest lucru împiedică uscarea aluatului la suprafaţă şi formarea unei cruste.

Aluatul fiind dospit se pune într-o formă (eu am folosit una cu diametrul de 26 cm), si se dă la cuptor aproximativ 20 de minute la temperatura medie. Facem testul scobitorii (înţepăm aluatul şi atunci când este bine pătruns scobitoarea va ieşi curată), scoatem din cuptor şi lăsăm să se racească.

În momentul în care s-a răcit, tăiem trei sau patru foi din acest "blat", pe care le umplem alternativ cu şuncă, brânză, roşii, castraveţi, ciuperci, sau orice altceva aveţi în casă şi vă place la gust. Puteţi folosi şi carne de porc la umplutură fără probleme.

Deasupra ungeţi cu un strat fin de maioneză dacă aveţi sau crema de brânză şi decoraţi cu câteva bucăţele din ceea ce aţi folosit la umplutură.

Flavia Lascu este o ardeleancă de 29 de ani care îşi doreşte să vă încânte cu reţetele unor preparate minunate.

Anul acesta, a avut norocul să fie aleasă pentru a participa la un show culinar televizat. De curând a devenit membru al R.G.C. (Romanian Gastronomic Comunity).

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de Flavia Lascu şi aparţin acesteia.