Rondele de vinete umplute cu legume şi brânză Tofu

DSC03547 jpeg

O reţetă trimisă de cititoarea noastră Ursan Anisoara din Timişoara, care ne recomandă să servim aceste vinete reci şi ne asigură că sunt delicioase.

Ingrediente 1 vânată mare 250 g mazăre 150 g tofu cu măsline 1 ceapă mică 1 ceşcuţă de linte roşie 1 linguriţă legume deshidratate 1 linguriţă de amestec de condimente sare ulei de măsline 1 ardei kapia copt 4 ouă de prepeliţă

Vânată se spăla, se şterge şi apoi se îndepărtează capetele şi se tăie în 4 bucăţi, groase de 3-4 cm care apoi se scobesc cu o lingură lăsând peretele lateral şi fundul gros de 1-2 cm.Aceste rondele se stropesc cu ulei de măsline şi un praf de sare şi apoi se dau la cuptor să se coacă cca 20 de minute.

Între timp, se călieşte ceapă tăiată mărunt împreună cu miezul mărunţit ,scobit din vânată.Lintea se spăla şi se fierbe 10 minute apoi se scurge bine şi se adaugă în amestecul care este la călit,(oprim o lingură pentru decor),se adaugă şi mazărea şi cca 100 ml apă.

Se condimentează şi se sărează după gust,adăugăm şi legumele deshidratate apoi acoperim cu un capac până scade bine.

Cu acest amestec se umple rondelele coapte de vinete, se aşează feliuţe de tofu cu măsline pe margine, în mijloc spargem câte un ou de prepeliţă şi pentru culoare şi savoare, se taie cubuleţe mici din fâşii de ardei kapia copt, se presară din lintea oprită pe margini şi se dî la cuptor până se încheagă oul de prepeliţă. Sunt delicioase după ce se răcoresc un pic