Şaorma de casă

33381988 1807337935970190 4118130147960291328 n jpeg

Ţi-e poftă de o şaorma, însă ai prefera să o prepari acasă? Doamna Amalia Carmen Săsărman, din Cluj-Napoca te învaţă cum.

Ingrediente pentru şaorma de casă

Pentru lipii

1 ou

1 praf de sare

500 ml apă minerală

500 g făină integrală

ulei

Pentru umplutură

500 g piept de pui

sare

piper

boia dulce

roşii

salată verde

morcov

porumb dulce

cartofi prăjiţi

frunze de ceapă verde

ulei

Mod de preparare şaorma de casă

Pentru lipii, baţi bine oul cu sarea, torni apa, amestecând continuu, apoi adaugi făina în ploaie. Aluatul trebuie să aibă consistenţa smântânii. Ungi tigaia cu puţin ulei şi coci lipiile, pe fiecare parte, până când se rumenesc puţin.

Pentru umplutură, speli pieptul de pui, îl tai fâşii, îl condimentezi cu sare, piper şi boia, după gust, apoi îl dai la rece 30 de minute. Tai cubuleţe roşiile spălate, salata o rupi fâşii, porumbul îl scurgi de zeamă, iar morcovul îl dai prin răzătoarea mare.

Separat, într-o tigaie wok, pui o lingură de ulei şi rumeneşti carnea la foc iute. Aşezi ingredientele pentru umplutură, în cantităţi potrivite, pe lipii, le legi cu câte o frunză de ceapă verde şi le serveşti.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg