Şaorma de casă
Ţi-e poftă de o şaorma, însă ai prefera să o prepari acasă? Doamna Amalia Carmen Săsărman, din Cluj-Napoca te învaţă cum.
Ingrediente pentru şaorma de casă
Pentru lipii
1 ou
1 praf de sare
500 ml apă minerală
500 g făină integrală
ulei
Pentru umplutură
500 g piept de pui
sare
piper
boia dulce
roşii
salată verde
morcov
porumb dulce
cartofi prăjiţi
frunze de ceapă verde
ulei
Mod de preparare şaorma de casă
Pentru lipii, baţi bine oul cu sarea, torni apa, amestecând continuu, apoi adaugi făina în ploaie. Aluatul trebuie să aibă consistenţa smântânii. Ungi tigaia cu puţin ulei şi coci lipiile, pe fiecare parte, până când se rumenesc puţin.
Pentru umplutură, speli pieptul de pui, îl tai fâşii, îl condimentezi cu sare, piper şi boia, după gust, apoi îl dai la rece 30 de minute. Tai cubuleţe roşiile spălate, salata o rupi fâşii, porumbul îl scurgi de zeamă, iar morcovul îl dai prin răzătoarea mare.
Separat, într-o tigaie wok, pui o lingură de ulei şi rumeneşti carnea la foc iute. Aşezi ingredientele pentru umplutură, în cantităţi potrivite, pe lipii, le legi cu câte o frunză de ceapă verde şi le serveşti.