Saraberne

DSC 1093 jpeg

Un desert cu un nume mai special, ideal pentru ocazii festive. Doamna Mădălina marin din Ploieşti poate spune că saraberne se numără printre deserturile sale preferate.

De ce ai nevoie pentru saraberne

Pentru bezele

6 albuşuri 300 g zahăr 2 linguri amidon 100 g nuci rumenite uşor zeamă de lamâie 1 praf de sare

Pentru umplutură

400 ml frişcă lichidă

300 g ciocolată neagră

1 fiolă esenţă de rom

100 g unt

nucă măcinată

Cum se prepară saraberne

Pentru umplutură, aşezi pe focul mic toate ingredientele şi amesteci până obţii o cremă omogenă, apoi o dai la rece.

Separat, pentru bezele, baţi albuşurile cu praful de sare şi cu câteva picături de zeamă de lămâie.  Încorporezi, în ploaie, zahărul amestecat cu amidonul, apoi, cu o spatulă, omogenizezi nucile măcinate. Întinzi hârtie de copt într-o tavă, răstorni compoziţia într-un poş şi formezi bezelele. Le coci 25 de minute, la 150 C, apoi le laşi la răcit.

Lipeşti fursecurile două câte două cu cremă, iar dacă îţi ies mai plate le lipeşti trei câte trei . Le ungi şi marginile cu cremă, apoi le tăvăleşti prin nuca măcinată.

Ideal este să le laşi până a doua zi, apoi să le serveşti



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg