Sărăţele

saratele jpeg

Mulţumim Constantinei Tudor din Olteniţa pentru această reţetă!

Ingrediente

250 g margarină 1 gălbenuş 1 lingură oţet 50 ml apă minerală 250 g telemea rasă 1 praf sare făină, cât cuprinde

1 ou

chimen, după gust

50 g brânză rasă

Mod de preparare

Cerni făină într-un vas, faci o gropiţă în mijlocul ei şi pui aici margarina moale, gălbenuşul, apa minerală, brânza, oţetul şi, dacă e cazul, praful de sare. Frămânţi bine şi, în cazul în care coca e prea moale, mai presari făină.

Împarţi aluatul în două şi întinzi foi de 5 mm, pe care le ungi cu oul bătut bine, le presari cu chimen după gust şi cu brânză. Tai, cu o ruletă zimţată sau cu vârful unui cuţit fâşii late de 1 cm şi lungi de 15 cm.

Aşezi sărăţelele într-o tavă tapetată şi le coci în cuptorul preîncălzit până când se rumenesc frumos.