Sarmale maramureşene cu păsat

sarmalute cu ciuperci jpeg

Reţeta pentru sarmale diferă de la o regiune la alta a ţării, aşa că cei care vor să încerce şi alte variante ale acestui gustos preparat tradiţional pot să prepare sarmale maramureşene cu păsat în loc de orez.

Sarmale maramureşene cu păsat în loc de orez

Păsatul este, de fapt, porumb măcinat ceva mai mare decât făina de mălai. Pe vremuri, în zona Maramureşului, gospodinele preparau sarmalele cu păsat în loc de orez, pentru că orezul era destul de scump. Astăzi încă se mai fac sarmale cu păsat, dar se poate adăuga la reţetă şi orez, dacă dorim. Ingrediente pentru sarmale maramureşene cu păsat

1 varză murată

1 kg de carne tocată (amestec de porc şi vită)

1 cană de orez

1 cană şi jumătate de păsat (sau 300 de gr. de păsat, dacă nu punem orez)

2 cepe

2 ouă

sare

piper

cimbru

2 cârnaţi afumaţi

1 bucată costiţă afumată

află modul de preparare pe adevarul.ro

adevarul.ro



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg