Sărmăluţe cu ghebe

13006690 1719875434948110 8642156360741451014 n jpeg

Domnul Daniel Albert Bertoni din Focşani ne-a trimis reţeta celor mai bune sărmăluţe cu ghebe.

De ce ai nevoie pentru sărmăluţe cu ghebe

30-40 frunze de viţă din saramură 200 g orez 600 g ghebe 5 g boia dulce 50 ml ulei 2 linguri pastă de tomate 4 fire ceapă verde 500 ml borş 1 legătură pătrunjel sare piper mămăligă smântână

Cum se prepară sărmăluţe cu ghebe

Toci ceapa şi o pui la călit în ulei, împreună cu orezul spălat. Adaugi ghebele tăiate şi mai laşi 4 minute. Opreşti focul, adaugi boiaua, sare şi piper, după gust, pasta de tomate şi pătrunjelul tocat. Omogenizezi.

Speli frunzele de viţă-de-vie şi le umpli cu compoziţia preparată, formând sărmăluţe.

Fierbi într-un litru de apă îndoit cu borş. Serveşti cu mămăligă şi smântână, după gust.