Sărmăluţe cu ghebe

13006690 1719875434948110 8642156360741451014 n jpeg

Domnul Daniel Albert Bertoni din Focşani ne-a trimis reţeta celor mai bune sărmăluţe cu ghebe.

De ce ai nevoie pentru sărmăluţe cu ghebe

30-40 frunze de viţă din saramură 200 g orez 600 g ghebe 5 g boia dulce 50 ml ulei 2 linguri pastă de tomate 4 fire ceapă verde 500 ml borş 1 legătură pătrunjel sare piper mămăligă smântână

Cum se prepară sărmăluţe cu ghebe

Toci ceapa şi o pui la călit în ulei, împreună cu orezul spălat. Adaugi ghebele tăiate şi mai laşi 4 minute. Opreşti focul, adaugi boiaua, sare şi piper, după gust, pasta de tomate şi pătrunjelul tocat. Omogenizezi.

Speli frunzele de viţă-de-vie şi le umpli cu compoziţia preparată, formând sărmăluţe.

Fierbi într-un litru de apă îndoit cu borş. Serveşti cu mămăligă şi smântână, după gust.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg