Savarine cu frişcă

savarine cu frisca jpeg

Ţi-e poftă de o prăijitură bună? Doamna Mihaela Burduaza, din Râmnicu Vâlcea, te învaţă cum să faci o delicioasă savarină.

Ingrediente savarine cu frişcă

Pentru aluat: 500 g făină, 3 ouă, 200 ml lapte călduţ, 100 ml ulei, 10 g drojdie uscată Pentru sirop: 1 litru de apă, 400 g zahăr, 2 fiole de esenţă de rom Pentru decor: 400 ml frişcă lichidă şi sos de fructe. Frişca se mixează, apoi se pune în frigider

Mod de preparare savarine cu frişcă

Pentru aluat

Făina, drojdia şi laptele călduţ se mixează cu paletele pentru aluat, se adaugă ouăle, apoi uleiul, amestecul se face la început la viteză mică, apoi la viteză mare pentru omogenizare.

Aluatul obtinut se pune in forme pe trei sferturi , se lasa sa creasca , apoi se coc 30 min.

Se scot din cuptor şi se lasă să se răcească în forme.

Pentru sirop

Se fierbe apa cu zahărul până se topeşte, se lasă să se răcească, după care se adaugă esenţa de rom. Savarinele se scot din forme şi se scufundă în sirop pe toate părţile după care se asează pe un grătar. Se taie un capac şi se mai pun 2-3 linguri de sirop.

Se umple cu frişcă fiecare savarină, deasupra se pune sos de fructe, se pun la frigider 2 ore după care pot fi servite.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg