Savarine cu frişcă
Ţi-e poftă de o prăijitură bună? Doamna Mihaela Burduaza, din Râmnicu Vâlcea, te învaţă cum să faci o delicioasă savarină.
Ingrediente savarine cu frişcă
Pentru aluat: 500 g făină, 3 ouă, 200 ml lapte călduţ, 100 ml ulei, 10 g drojdie uscată Pentru sirop: 1 litru de apă, 400 g zahăr, 2 fiole de esenţă de rom Pentru decor: 400 ml frişcă lichidă şi sos de fructe. Frişca se mixează, apoi se pune în frigider
Mod de preparare savarine cu frişcă
Pentru aluat
Făina, drojdia şi laptele călduţ se mixează cu paletele pentru aluat, se adaugă ouăle, apoi uleiul, amestecul se face la început la viteză mică, apoi la viteză mare pentru omogenizare.
Aluatul obtinut se pune in forme pe trei sferturi , se lasa sa creasca , apoi se coc 30 min.
Se scot din cuptor şi se lasă să se răcească în forme.
Pentru sirop
Se fierbe apa cu zahărul până se topeşte, se lasă să se răcească, după care se adaugă esenţa de rom. Savarinele se scot din forme şi se scufundă în sirop pe toate părţile după care se asează pe un grătar. Se taie un capac şi se mai pun 2-3 linguri de sirop.
Se umple cu frişcă fiecare savarină, deasupra se pune sos de fructe, se pun la frigider 2 ore după care pot fi servite.