Scovergi cu scorţişoară
Îi mulţumim lui Albert Daniel Bertoni pentru încă o reţetă delicioasă pe care ne-a trimis-o la redacţie.
Ingrediente
500 grame făină 350 ml apă 15 grame drojdie 1 lingură zahăr 1 linguriţă scorţişoară măcinată 1 linguriţă sare 500 ml ulei
Preparare
Făina se cerne într-un bol. Se adaugă sarea, zahărul, scorţişoara şi se amestecă.Drojdia se diluează în apă, iar aceasta se va răsturna peste ingredientele uscate şi se omogenizează bine cu ajutorul unei linguri. Se dă la frigider pentru cel puţin 6 ore.
Aluatul se va răsturna pe blatul de lucru presărat cu făină. Se împarte în 6-8 bucăţi care se vor întinde cu mâinile.Uleiul se încinge bine, şi prăjim scovergile. Când devin rumene pe ambele părţi, sunt gata. Se pudrează cu amestec de zahăr şi scorţişoară.