Spaghete cu chifteluţe de vinete şi sos de roşii

chiftele de vinete jpeg

Îi mulţumim Corinei Profiri, din Iaşi, pentru această reţetă delicioasă de spaghete cu chifteluţe de vinete şi sos de roşii.

Ingrediente

spaghete ulei de măsline sare piper oregano

Pentru sos

5-6 roşii decojite

1 legătură usturoi verde

3-4 frunze de busuioc

1 linguriţă ulei de măsline

Pentru chifteluţe

2 vinete coapte

100 g pesmet

2 ouă

2 legături usturoi verde

Mod de peparare

Pui apa la fiert cu o lingură de ulei şi un praf de sare. Când apa clocoteşte, pui spaghetele şi le laşi 5-7 minute. Le clăteşti cu apă rece şi apoi le scurgi. Le presari cu puţin oregano şi ulei de măsline.

Pentru chifteluţe, scurgi vinetele coapte şi curăţate de zeamă, le toci mărunt şi le pui într-un vas. Adaugi două ouă, usturoiul verde tocat mărunt, sare şi piper, după gust, 100 g pesmet şi amesteci până când compoziţia capătă o consistenţă uşor crescută. Modelezi chifteluţele, le treci prin pesmet şi le prăjeşti în ulei încins până se rumenesc frumos.

Pentru sos, tai roşiile decojite cubuleţe mici şi le pui pe foc într-o tigaie. Adaugi o legătură de usturoi verde tocat mărunt, sare şi piper, după gust, busuiocul tocat mărunt şi o linguriţă ulei de măsline. Amesteci şi laşi pe foc câteva minute. Serveşti chifteluţele de vinete împreună cu pastele şi sosul de roşii.