Spirale cu cremă de unt

Mulţumim MIrelei Luca din Târgu Mureş pentru această reţetă.
Ingrediente
1 kg făină ½ linguriţă sare 3 gălbenuşuri 3 linguri ulei 30 g drojdie proaspătă 1 linguriţă zahăr lapte cât cuprinde 200 g unt 150 g zahăr pudră 2 plicuri zahăr vanilat 1 ou, pentru uns
Mod de preparare
Pentru aluat, amesteci drojdia cu zahărul, 1 lingură de făină şi 150 ml de lapte călduţ. Laşi maiaua la crescut. Separat, cerni făina, presari sarea, adaugi maiaua, gălbenuşurile, uleiul şi lapte cât e necesar. Amesteci ingredientele, răstorni compoziţia pe masa de lucru şi începi să frămânţi până când obţii un aluat omogen, moale şi nelipicios.
Între timp, mixezi untul cu zahărul pudră şi cu cel vanilat. Întinzi aluatul în foaie subţire şi îl ungi cu amestecul de unt şi zahăr, apoi îl rulezi strâns pe lungime. Cu un cuţit bine ascuţit tai rondele cu lăţimea de 4-5 cm. Le aşezi într-o tavă tapetată şi le dai la cuptorul bine încins 30 de minute. Cu 10 minute înainte de a le scoate, le ungi cu oul bătut şi le ţii să se rumenească.