„Steaua norocoasă“

Lubita iancu din galaţi ne-a trimis la redacţie o prăjitură foarte delicioasă, pentru care îi mulţumim mult!
Ingrediente
200 g unt 130 g ciocolata neagra 1 cana cu zahar 2 linguri cacao 70 ml lichior Amaretto 230 g faina 2 lingurite praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat stins 4 oua
150 g unt
4 linguri zahar brun
3-4 linguri smantana lichida
4 linguri cacao
4 foi de gelatina
pasta de zahar alb
Mod de preparare
Se pune intr-un vas pe foc foarte mic sau bain-marie untul,ciocolata rupta,amestecand continuu,se adauga apoi zaharul,cacao iar dupa ce zaharul s-a topit,se da deoparte si se adauga lichiorul,amestecand energic apoi se lasa deoparte sa se raceasca.
Se bat ouale usor pana rezulta o spuma voluminoasa,se amesteca cu ciocolata apoi se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt,cernuta si cu bicarbonatul stins;se rastoarna compozitia in forma de stea si se lasa la cuptor la foc mic 45min.
Pentru glazura se pune intr-un vas pe foc mic untul,zahar,cacao,smantana,se amesteca continuu sa se topeasca si sa se omogenizeze bine,se da deoparte,se incorporeaza gelatina hidratata 5min in apa rece,se amesteca si se lasa deoparte
Blatul copt,racit,se pune pe un platou,se intinde glazura deasupra apoi cu diferite forme de stelute,se decupeaza din pasta de zahar intinsa cu sucitorul si se dispun pe prajitura iar la final se presara si putin zahar aurit(din comert). Pana la servire se lasa la frigider.