Supă cu găluşte

20180220 190757 jpeg

O porţie de supă de găluşte este mereu aşteptată cu nerăbdare, iar reţeta domnului Niculae Ghiţă este parcă cea mai bună.

De ce ai nevoie pentru supă de găluşte

Pentru supă

6 pulpe de pui dezosate

3-4 morcovi

1 ţelină

1 păstârnac

2 cepe

sare

piper

pătrunjel verde

Pentru găluşte

2 ouă

2 linguri ulei

8 linguri gris

1 praf de sare

Cum se prepară supa de găluşte

Pui carnea la fiert în 4-5 litri de apă rece cu o linguriţă de sare. Iei spuma de câte ori este nevoie. Între timp pregăteşi legumele: le speli şi le tai, apoi, după ce nu mai lasă spumă, le adaugi în zeamă, la foc mic.

Pentru găluşte, baţi bine ouăle, torni uleiul în fir subţire şi, treptat, grişul. Dai compoziţia deoparte câteva minute, apoi iei cu lingura din ea, cantităţi mici, şi îi dai drumul în supă. Mai laşi să fiarbă 10 minute, potriveşti gustul de sare şi piper, după gust, opreşti focul şi presari pătrunjel tăiat fin şi acoperi vasul cu un capac.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg