Tartă cu dovleac

tarta de dovleac jpeg

Mulţumim Vioricăi Trică din Râmnicu Vâlcea pentru această reţetă delicioasă!

Ingrediente pentru aluat

250 g faina 80 g unt 1 lingura ulei 1 varf lingurita sare 1 cescuta apa rece

1 kg dovleac

50 g unt

2 oua

1/4 lapte

100 g zahar

1 lingurita scortisoara

sare

coaja de lamaie

cuisoare

arome

Preparare aluat

Se pune faina intr-un castron si se face o adancutura in mijloc,unde se pune untul taiat in bucatele,uleiul,sarea si apa rece.Se amesteca totul bine pana devine un aluat omogen si se lasa sa se odihneasca timp de o ora,acoperit cu un prosop.Intre timp se prepara umplutura:se spala,se curata dovleacul si se taie in bucatele.Se pune la fiert,dupa care se zdrobeste,facandu-l piure.Laptele se incalzeste putin,se amesteca cu untul,zaharul,galbenusurile,aromele,sarea si se adauga peste dovleac.Se bat bine si se adauga albusurile batute spuma.Din aluat,se intinde o foaie,care se asaza in forma de tarta,unsa cu unt,peste ea se asaza umplutura si se da la cuptor,pentru 35-40 minute.Se lasa sa se raceasca in tava,se presara cu zahar pudra vanilat si se taie in bucati.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg