Tartă cu dovleac

Mulţumim Vioricăi Trică din Râmnicu Vâlcea pentru această reţetă delicioasă!
Ingrediente pentru aluat
250 g faina 80 g unt 1 lingura ulei 1 varf lingurita sare 1 cescuta apa rece
1 kg dovleac
50 g unt
2 oua
1/4 lapte
100 g zahar
1 lingurita scortisoara
sare
coaja de lamaie
cuisoare
arome
Preparare aluat
Se pune faina intr-un castron si se face o adancutura in mijloc,unde se pune untul taiat in bucatele,uleiul,sarea si apa rece.Se amesteca totul bine pana devine un aluat omogen si se lasa sa se odihneasca timp de o ora,acoperit cu un prosop.Intre timp se prepara umplutura:se spala,se curata dovleacul si se taie in bucatele.Se pune la fiert,dupa care se zdrobeste,facandu-l piure.Laptele se incalzeste putin,se amesteca cu untul,zaharul,galbenusurile,aromele,sarea si se adauga peste dovleac.Se bat bine si se adauga albusurile batute spuma.Din aluat,se intinde o foaie,care se asaza in forma de tarta,unsa cu unt,peste ea se asaza umplutura si se da la cuptor,pentru 35-40 minute.Se lasa sa se raceasca in tava,se presara cu zahar pudra vanilat si se taie in bucati.