Tartă de dovleac şi brânză dulce
Această reţetă de tartă de dovleac şi brânză dulce vine de la Ana Sălăgean din Lupeni. Aşteptăm şi reţetele voastre la adresa retete@click.ro.
Ingrediente:
300 g biscuiţi digestivi măcinaţi
180 g unt topit
300 g brânză dulce
200 g zahăr
300 g iaurt
1/2 linguriţă scorţişoară
1/2 linguriţă ghimbir
1/2 linguriţă nucşoară
1/2 linguriţă cuişoare
1 praf de sare
3 ouă mari
600 g piure de dovleac
Mod de preparare:
Pentru blat, amesteci biscuiţii cu untul, întinzi amestecul într-o tavă de tartă tapetată şi îl presezi cu degetele.
Pui restul ingredientelor într-un blender, le omogenizezi, apoi le răstorni peste blatul din tavă. Dai tarta la cuptorul preîncălzit, la 180 °C, 35 de minute.
FOTO: Arhivă personală