Tort cu ciocolată şi nucă

IMG 7092 jpeg

Doamna Maria Marinescu din judeţul Vâlcea ne-a trimis reţeta ei de tort cu ciocolată şi nucă.

De ce ai nevoie pentru tort

Ingrediente blat: 8 oua, 150 g zahar, 4 linguri unt topit, 4 linguri cacao, 8 linguri faina, 100 g nuca macinata, 1 varf de cutit cu sare, 1 praf de copt, esenta de vanilie

Ingrediente crema: 400 g unt, 200 g zahar, 100 g cacao pudra, 4 oua,100 g nuca macinata, esenta de vanilie, 2 linguri rom, 4 linguri apa

Ingrediente sirop: 150 ml apa, 100 g zahar, 2 linguri de rom

Ingrediente glazura: 100 g ciocolata, 50 g unt, 50 ml frisca lichida

Cum se prepară tortul

Mod de preparare blat: Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si cu praful de sare. Galbenusurile se amesteca cu untul topit si esenta de vanilie. Galbenusurile amestecate se toarna peste albusurile batute, apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt, cacoaua si cu nuca macinata. Se omogenizeaza amestecand usor cu o paleta. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu pentru aproximativ 30 de minute. Dupa ce s-a copt, se scoate pe un gratar, se lasa la racit si apoi se taie in 4 felii de blat.

Mod de preparare crema: Se freaca pudra de cacao cu untul. Separat se bat albusurile spuma cu zaharul si 2 linguri de rom. Galbenusurile se adauga treptat unul cate unul  si apa. Compozitia se pune la bain-marie si se amesteca cu telul in continuare cam vreo 10 minute. Se ia de pe foc si se adauga untul amestecat cu pudra de cacao si esenta de vanilie. Se amesteca pana cand  compozitia se ingroasa ca o crema. Se adauga nuca macinata si se amesteca usor.

Mod de preparare sirop: Se pune apa impreuna cu zaharul la fiert pentru cateva minute cu zaharul. Se lasa la racit, dupa care se adauga romul.

Mod de preparare glazura: Ciocolata se rupe bucatele si se topeste impreuna cu untul si frisca lichida. Cand incepe sa fiarba se da deoparte si se omogenizeaza. Se lasa la racit.

Blaturile se insiropeaza bine. Crema de ciocolata se repartizeaza intre blaturile insiropate. Se pune la rece pentru cel putin 30 de minute. Se acopera apoi cu glazura de ciocolata si se orneaza cu nuca macinata, ciocolata cu lapte si ciocolata alba razuita.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg