Tort cu frişcă şi ciocolată
Dacă vrei să prepari un tort absolut delicios cu frişcă şi ciocolată, cititoarea noastră - Cristina Ivaşcu, din Bucureşti, te învaţă pas cu pas cum!
Ingrediente pentru tort cu frişcă şi ciocolată
Pentru aluat
5 ouă
5 linguri zahăr
6 linguri făină
1 praf de sare
Pentru sirop
400 ml apă
4 linguri
zahăr
25 ml esenţă de rom
Pentru cremă
500 ml frişcă
400 g
ciocolată
Mod de preparare tort cu frişcă si ciocolată
Baţi albuşurile spumă cu praful de sare şi cu 3 linguri de zahăr. Adaugi gălbenuşurile, restul de zahăr, făina şi amesteci până obţii un aluat omogen. Îl torni într-o formă de tort tapetată şi îl coci 25 de minute la cuptorul preîncălzit, la 180 °C. Îl laşi la răcit 10 minute şi îl răstorni pe un grătar. Îl tai în 3 felii.
Pentru sirop, pui apa cu zahărul la fiert şi, după ce s-a dizolvat zahărul, dai deoparte, adaugi esenţa de rom şi însiropezi feliile de blat.
Pentru cremă, aşezi frişca pe baie de aburi, adaugi ciocolata ruptă şi amesteci până se topeşte. O laşi puţin la răcit şi o baţi cu mixerul până îşi măreşte volumul. Ungi cu o parte din cremă feliile de tort, apoi îl îmbraci în ce rămâne şi îl ornezi după imaginaţie.