Tort cu frişcă şi ciocolată

Zilele festive merită un tort pe măsură, cum acest acest tort cu ciocolată şi frişcă trimis de doamna Dvornic Elke.
De ce ai nevoie pentru tort cu ciocolată şi frişcă
Pentu blat
6 oua
200 g zahar
6 linguri apa
6 linguri ulei
200 gr faina
sare
1 praf de copt
Pentru cremă
300 ml frisca
2 iaurturi mici cu fructe,
o gelatina alimentara
1 compot de ananas
Pentru ornat
200 ml frisca si 3 linguri de ciocolata la borcan
Cum se prepară tortul cu ciocolată şi frişcă
Se bat albusurile spuma, se adauga un praf de sare, apoi siropul fierbinte (apa si zaharul se fierb pana se topeste zaharul), se adauga apoi galbenusurile si uleiul, la sfarsit se adauga praful de copt si faina, pentru a iesi blatul mai pufos, se poate da faina prin sita si nu se mai amesteca cu mixerul, in momentul in care adaugam faina se incorporeaza cu ajutorul unui tel. Intr-o tava se pune hartie de copt , se adauga coca si se da la copt pentru circa 30-40 min.
Dupa ce s-a copt, se lasa la racit, apoi se taie in trei bucati cat mai egale. Se bate frisca lichida cu mixerul pana se omogenizeaza si se intareste, se adauga iaurtul cu fructe, se mixeaza usor, iar la sfarsit se pune gelatina alimentara (in gelatina se pune putina apa, doar cat sa o acopere apoi se topeste pe baie de aburi sau in cuptorul cu microunde cateva secunde).
Pe un platou se pune primul rand de blat, se insiropeaza cu siropul de la compot, se adauga o lingura de frisca, se intinde bine, se pun fructele, in cazul meu ananas, apoi se adauga aproximativ jumatate din cantitatea de frisca, se repeta procedura pana la al 3-lea blat, dar la acesta doar se insiropeaza si se adauga frisca ramasa, apoi se niveleaza.
Pentru ornat batem 200 ml frisca, cand a inceput sa se intaresca, putem incepe sa ornam tortul. Punem intr-o punga 2 linguri de frisca batuta, taiem la un capat cu foarfeca si trasam linii dintr-un capat in altul cu un spatiu intre ele de 1-2 cm. Între frisca trasam linii cu ciocolata topita, dar nu foarte lichida, avem nevoie de aprox 3 linguri de ciocolata.
Dupa ce am trasat liniile, incepem de la un capat si unim liniile cu ajutorul unui cutit sau scobitoare. Restul de frisca se pune pe margine si se orneaza dupa preferinta fiecaruia.