Tort cu fructe de pădure
Doamna Iuliana Lakko ne-a ispitit cu o reţetă de sezon, tort cu fructe de pădure.
De ce ai nevoie pentru tort
Pentru blat
5 oua
2 linguri cacaua
1 lingura ulei
5 linguri zahar
praf de copt
4 linguri faina .
Crema :
500 gr fructe de padure
500 ml frisca lichida
200 gr zahar
7 foi de gelatina
ciocolata pentru ornat
Cum se prepară tortul cu fructe de pădure
Pregatesti asa: se separa albusurile de galbenusi. Albusurile se mixeaza cu putin praf de sare. Galbenusurile se freaca cu zaharul adaugand si uleiul pana ce vei obtine o compozitie asemanatoare cu maioneza. Faina se amesteca cu cacaua cernuta si praful de copt. Albusul se incorporeaza in galbenusurile frecate la fel si amestecul de faina. Se tapeteaza o tava cu marginea detasabile, se toarna compozitia si se pune in cuptorul preîncalzit la 180 grade. Cand blatul este gata se lasa la racit dupa care se taie in doua .
Crema: se iau cateva fructe de padure si se pun deoparte pentru ornat. Restul fructelor se pun la foc cu zaharul pana se topeste dupa care se da deoparte pana se raceste. Se pun foile de gelatina la inmuiat in apa rece. Dupa care se strecoara si se pune putin la incalzit fara sa se infierbante. Se mixeaza frisca bine racita pana obti o spuma tare. Se incorporeaza gelatina calduta in fructele de padure, la fel si frisca. Se amesteca cu grija dupa crema se pune intre cele doua blaturi si cu crema ramasa se inbraca tortul. Se orneaza cu ciocolata topita, sau dupa preferinta, si cu fructele puse deoparte.
Se poate folosi mure, afine, zmeura chiar daca sunt congelate.