Tort cu mousse de piersici şi ciocolată

1403271 650424218343071 131837947 o jpeg

Doamna Elena Vasian, din comuna Belint, judeţul Timis, ne-a convins să preparăm acest tort cu mousse de piersici şi ciocolată.

De ce ai nevoie pentru tort cu mousse de piersici şi ciocolată

Pentru blat 4 albusuri 2 galbenusuri 4 linguri de zahar o lingurita de praf de copt o lingura de faina o lingura de cacao 60 g nuci macinate

Mouse de piersici:

1 borcan de 780/800 ml de piersici fara samburi

2 oua

2 plicuri gelatina

250-300 ml frisca

4 linguri de lapte

2 linguri de zahar

Mousse de ciocolata:

150 g ciocolata neagra cu cel putin 65% cacao

un plic de gelatina

200 ml frisca

Glazura:

150 g ciocolata

75 ml frisca lichida

Pentru blat, se bat albusurile spuma tare, dupa care se adauga zaharul. Se adaugt cele doua galbenusuri, iar la final  se incorporeaza faina, praful de copt si cacaua cernute, si nuca macinata. Se toarna compozitia  intr-o tava de tort cu diametrul de 24-26cm tapetata cu hartie de copt si am dat blatul la cuptorul incins la 180*C 25-35 min. Rece se taie in doua.

Ciocolata cu 50-75 ml de frisca o punem la topit pe abur, cand sa topit adaugam si gelatina hidratata in cateva linguri de apa si amestecam. Batem restul de frisca, si cand ajunge ciocolata topita la temperatura camerei incorporam in frisca. Dam la figider.

Pentru mousse de piersici, pasam un borcan de 780/800 ml de piersici fara samburi+150 ml de suc. Apoi le punem pe foc si cand incepe sa se infierbante (primul clocot) adaugam gelatina hidratata in 4 linguri de apa si amestecam, dam deoparte si lasam pana ajunge la temperatura camerei.

Separam galbenusurile de albusuri. Galbunusurile le frecem cu cele 2 linguri de zahar, adaugam cele 4 linguri de lapte, si le punem pe baie de aburi, si amestecam pana devine ca o budinca sau o smantana groasa, apoi le lasam la racit.

Batem frisca, apoi batem cele 2 albusuri, iar apoi incorporam crema de galbenusuri, frisca si piureul de piersici, amestecam de jos in jus cu un tel sau o spatula.

Omogenizam frisca, adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam energic pana la omogenizare.

Asamblare:

Intr-o tava rotunda cu pereti detasabili punem jumatate de blat, pe margine aranjam piscoturi inmuiate in zeama de compot, punem mousse-ul de ciocolata, apoi cel de piersici si apoi blatul si glazura. Dam la rece pentru cateva ore. Se decoreaza cu figurine de ciocolata topita/ bomboane de ciocolata.