Tort cu mousse de piersici şi ciocolată
Doamna Elena Vasian, din comuna Belint, judeţul Timis, ne-a convins să preparăm acest tort cu mousse de piersici şi ciocolată.
De ce ai nevoie pentru tort cu mousse de piersici şi ciocolată
Pentru blat 4 albusuri 2 galbenusuri 4 linguri de zahar o lingurita de praf de copt o lingura de faina o lingura de cacao 60 g nuci macinate
Mouse de piersici:
1 borcan de 780/800 ml de piersici fara samburi
2 oua
2 plicuri gelatina
250-300 ml frisca
4 linguri de lapte
2 linguri de zahar
Mousse de ciocolata:
150 g ciocolata neagra cu cel putin 65% cacao
un plic de gelatina
200 ml frisca
Glazura:
150 g ciocolata
75 ml frisca lichida
Pentru blat, se bat albusurile spuma tare, dupa care se adauga zaharul. Se adaugt cele doua galbenusuri, iar la final se incorporeaza faina, praful de copt si cacaua cernute, si nuca macinata. Se toarna compozitia intr-o tava de tort cu diametrul de 24-26cm tapetata cu hartie de copt si am dat blatul la cuptorul incins la 180*C 25-35 min. Rece se taie in doua.
Ciocolata cu 50-75 ml de frisca o punem la topit pe abur, cand sa topit adaugam si gelatina hidratata in cateva linguri de apa si amestecam. Batem restul de frisca, si cand ajunge ciocolata topita la temperatura camerei incorporam in frisca. Dam la figider.
Pentru mousse de piersici, pasam un borcan de 780/800 ml de piersici fara samburi+150 ml de suc. Apoi le punem pe foc si cand incepe sa se infierbante (primul clocot) adaugam gelatina hidratata in 4 linguri de apa si amestecam, dam deoparte si lasam pana ajunge la temperatura camerei.
Separam galbenusurile de albusuri. Galbunusurile le frecem cu cele 2 linguri de zahar, adaugam cele 4 linguri de lapte, si le punem pe baie de aburi, si amestecam pana devine ca o budinca sau o smantana groasa, apoi le lasam la racit.
Batem frisca, apoi batem cele 2 albusuri, iar apoi incorporam crema de galbenusuri, frisca si piureul de piersici, amestecam de jos in jus cu un tel sau o spatula.
Omogenizam frisca, adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam energic pana la omogenizare.
Asamblare:
Intr-o tava rotunda cu pereti detasabili punem jumatate de blat, pe margine aranjam piscoturi inmuiate in zeama de compot, punem mousse-ul de ciocolata, apoi cel de piersici si apoi blatul si glazura. Dam la rece pentru cateva ore. Se decoreaza cu figurine de ciocolata topita/ bomboane de ciocolata.