Tort rapid
Nu ai nevoie să petreci mult timp în bucătărie pentru a prepera un delicios tort. Doamna Claudia Costescu din Bucureşti are reţeta unui tort rapid.
De ce ai nevoie pentru tort rapid
Pentru blat
10 ouă
10 linguri zahăr
6 linguri făină
4 linguri cacao
arome după preferinţă
Pentru sirop
4 linguri zahăr
1 cană apă
Pentru umplutură
1 kg frişcă bătută
Pentru decor
cacao
Cum se prepară tortul rapid
Separi albuşurile de gălbenusuri. Baţi albuşurile spumă cu zahărul, adaugi gălbenuşurile, unul câte unul şi, amestecând uşor, presari făina combinată, în prealabil, cu cacaua. Pui aromele şi răstorni aluatul într-o formă tapetată. Coci blatul, în cuptorul încins în prealabil, la foc mediu, apoi redus până trece testul cu scobitoarea. Îl laşi să se răcească în cuptor şi îl tai în trei felii.
Prepari siropul, fierbând toate ingredientele, apoi însiropezi feliile de blat. Le umpli cu frişcă şi decorezi tortul cu mici ornamente făcute din cacao amestecată cu frişcă.