Vin de soc
Dacă vrei să prepari o reţetă de vin de soc, doamna Petre Georgeta, din Buzău, te învaţă cum! Nu e deloc greu!
Ingrediente pentru vin de soc
10 flori de soc uscate sau proaspete 1 kg zahăr brut 1 lămâie zdrobită 100 ml oţet de vin 6 l apă 2 linguri zahăr
Mod de preparare vin de soc
Torni apa într-o oală, adaugi zahărul, o pui pe foc şi amesteci până se dizolvă. Aşezi într-un borcan de
10 litri florile de soc şi lămâia, apoi răstorni siropul. Acoperi gura borcanului cu un tifon curat şi aşezi o farfurie. Ţii la temperatura camerei 48 de ore, amestecând cu o lingură de lemn de 3-4 ori pe zi.
Strecori lichidul printr-un tifon în alt vas. Caramelizezi cele 2 linguri de zahăr şi adaugi în el 3 linguri de apă, apoi îl torni în vas, amesteci bine şi pui oţetul. Omogenizezi şi strecori vinul în sticle de un litru. Le astupi cu dopuri de plută şi le depozitezi la rece.