Visul fructelor

Visul fructelor   chirita ionela madalina jpeg

O prăjitură cum alta nu-i, prăjitura Visul fructelor, după reţeta doamnei Mădălina I.Chiriţă din Găneasa.

De ce ai nevoie pentru prăjitura Visul fructelor

Pentru blat

7 albuşuri 7 linguri zahăr 3 galbenuşuri 6 linguri făină

500 ml lapte

4 gălbenuşuri

8 linguri zahăr

8 linguri făină

20 g gelatină

500 ml smântână pentru frişcă

3 linguri apă

felii de fructe,  după preferinţă

Cum se face prăjitura Visul fructelor

Faci mai întâi blatul: baţi bine albuşurile cu zahărul, adaugi gălbenuşurile, presari făina şi amesteci energic. Tapetezi o tavă dreptunghiulară cu hârtie de copt, torni compoziţia şi o coci la foc potrivit.

Pentru cremă, freci gălbenuşurile cu zahărul, adaugi făina, gelatina înmuiată şi, la sfârşit, laptele fierbinte. Fierbi compoziţia pe baie de aburi până se îngroaşă. Dai la rece. Între timp, baţi smântâna pentru frişcă şi o încorporezi în cremă când aceasta s-a răcit.

Tai blatul în două, pe lungime. Pe prima foaie întinzi crema, apoi aşezi fructele. Pui a doua foaie, întinzi crema şi ornezi cu fructele rămase.