Drob de rucola

drob jpeg

Bucătăria Olteniei şi a Munteniei poate părea simplă. Ingredientele sunt aproape banale, iar procedeele de gătit sunt uşoare şi, la final, mesele sunt pline de culoare şi de savoare. În mod tradiţional, ei gătesc cu ce găsesc în bătătură sau cu ierburi aflate pe lângă casă.

Chef Cristian Dumitru, de la Jubilee Concept, a cules mai multe reţete din această zona şi vă recomandă să le preparaţi pentru cei dragi.

Ingrediente:

50 g rucola

2 ouă

5 g cimbru

5 g mărar

50 g ceapă

30 g ciuperci

15 g usturoi

10 g unt

4 g sare

2 g piper

Mod de preparare: 

Cureţi bine rucola. Tai mărunt ceapa şi o căleşti în unt. Toci fin ciupercile şi le pui peste ceapa aurie să se călească 20 de minute. Pisezi usturoiul şi mărarul până devin pastă. Toci rucola. Baţi ouăle, le amesteci cu usturoiul, rucola şi ciupercile, după care le aranjezi într-o formă de chec.

Dai la cuptor, la foc mediu, până se încheagă.

FOTO: Arhiva personală