Dulceaţă de ardei iute

4 captura de ecran din 2019 07 30 la 16 55 10 png png

O bogăție de fructe, legume, condimente și ierburi va umple de arome în această vară bucătăria ta. Combinații inedite, dar delicioase, gusturi deosebite și o savoare de neuitat. Le poți aduna pe toate în felurite dulcețuri de legume și fructe și în siropuri de care te vei bucura tot anul!

Ingrediente:

4 ardei capia roşii

10-12 ardei roşii foarte iuţi

20 roşii cherry

300 g zahăr

1 praf de sare

Mod de preparare: 

Speli toți ardeii, îi cureți de codițe, semințe și de nervuri și îi mărunțești fin. E indicat să folosești mănuși chirurgicale când cureți ar- deii iuți. Îi pui într-o cratiță antiade- rentă, cu zahărul și cu praful de sare. Tai roșiile în sferturi și le adaugi pes- te ardei. Fierbi la foc mic și amesteci în dulceață din când în când.

După 40-45 de minute, stingi focul, lași la răcorit și o răstorni în borcane sterilizate.