Fasole verde cu cartofi şi ceapă

1 fasole verde cu cartofi si ceapa jpg jpeg

Această reţetă este foarte sănătoasă, căci fasolea verde are un aport ridicat de nutrienţi benefici organismului. Renunţă la carne şi încearcă fasolea verde cu cartofi şi ceapă, totul asezonat cu verdeaţă proaspătă.

Ingrediente pentru fasole verde cu cartofi şi ceapă

  • 400 g fasole verde
  • 3 cartofi albi mari
  • 2 cepe
  • pătrunjel
  • ulei de măsline
  • sare şi piper

Mod de preparare fasole verde cu cartofi şi ceapă

Fierbe separat, în apă cu sare, fasolea verde şi cartofii curăţaţi şi tăiaţi cuburi medii. Strecoară legumele şi în tot acest timp pune în tigaie puţin ulei, toacă ceapa mărunt şi pune-o la călit. Adaugă apoi fasolea verde fiartă şi asezonează cu sare şi piper după gust.

Cartofii fierţi se pun pe farfurie şi, opţional, poţi adăuga puţin unt peste ei, pentru un plus de gust. Aşează mixul obţinut în tigaie lângă cartofi şi serveşte cu pătrunjel verde.

Poftă bună!