Felie de caramel

1 captura de ecran din 2019 06 20 la 13 39 17 png png

Această reţetă delicioasă conţine un strat de biscuiţi, unul de caramel şi ciocolată din belşug deasupra. Trebuie să încerci acest desert neapărat!

Ingrediente pentru felie de caramel:

110 g făină 25 g nucă de cocos 75 g zahăr brun 395 g lapte condensat 60 g unt şi încă puţin extra 2 linguri sirop de arţar 200 g ciocolată neagră 2 linguri ulei

Mod de preparare:

Încinge cuptorul la 170 de grade şi tapetează o tavă cu hârtie de copt.

Combină făina cernută, cocosul, zahărul şi untul topit într-un bol mediu. Pune amestecul în tavă şi presează-l bine pe fundul ei. Coace-l pentru 15 minute până devine auriu.

Combină laptele condensat, untul extra şi siropul într-o craticioară mică pe foc. Lasă-l să devină cremos, apoi toarnă-l peste crusta din tavă şi dă-l la cuptor pentru 25 de minute.

Combină ciocolata şi uleiul într-o crăticioară şi lasă să se topească până devine un sos. Toarnă sosul de ciocolată pentru caramelul răcit şi pune la frigider cel puţin trei ore, sau peste noapte. Scoate prăjitura şi tai-o în pătrăţele.

https://www.womensweeklyfood.com.au/recipes/caramel-slice-11734

https://www.womensweeklyfood.com.au/recipes/caramel-slice-11734