Budincă de vinete gratinate
Cauţi o reţetă la cuptor care să nu conţină carne? Avem o recomandare pentru tine, numai bună de gătit pentru cina în familie. Vinetele cu caşcaval este preparatul care se face rapid, este sănătos şi poate fi servit atât cald, cât şi ulterior, rece.
Ingrediente pentru Budincă de vinete gratinate
- 4 vinete potrivite
- 1 linguriţă zahăr
- 200-250 g caşcaval (peste 40% grăsime)
- 1 ceapă mică
- 400 g pastă din pulpă de roşii
- parmezan, după gust
- 100 ml ulei de măsline
- 1 linguriţă sos pesto
- sare
- piper
- 2 căţei de usturoi
Mod de preparare Budincă de vinete gratinate
1 Speli vinetele, le feliezi de 2-3 cm pe lungime şi le dai cu sare. 2 Pentru sos, încingi puţin ulei, căleşti ceapa şi usturoiul mărunţite, apoi torni pasta de roşii şi ½ pahar cu apă. Ţii pe foc până scade zeama şi se îngroaşă sosul, potriveşti gustul de sare şi piper, adaugi zahărul şi ½ linguriţă de sos pesto, mai laşi 2 minute pe foc şi dai deoparte. 3 Amesteci uleiul rămas cu restul de sos pesto şi ungi feliile de vinete cu această compoziţie. Aşezi vinetele pe hârtie de copt, le pui în cuptorul încins şi le coci pe ambele părţi, până se înmoaie şi prind culoare. 4 Ungi vasul de copt cu sosul de roşii, aşezi un rând de vinete, iar sos, presari parmezan şi pui felii de caşcaval. Repeţi până umpli tava, iar la final acoperi cu felii de caşcaval. Dai la cuptor, la 180 °C, până capătă o crustă maronie.
Poftă bună!