Chifteluţe cu sos şi cartofi noi
Ingrediente: Pentru chifteluţe: 1 piept de pui tocat, 1 ou, 1 morcov mic, 1 ceapă mică, 1 lingură pătrunjel verde tocat, sare, piper
Pentru sos: 1 cană lapte, 100 g caşcaval, 1 linguriţă unt, 1 linguriţă făină, ½ linguriţă chimen, sare, piper
Pentru garnitură: 500 g cartofi noi
Mod de preparare: Numar portii: 2 Timp de preparare: 1h Dificultate: medie
Amesteci carnea tocată cu morcovul dat pe răzătoarea cu ochiuri mici, ceapa rasă, oul bătut ca pentru omletă, pătrunjelul tocat, sare şi piper, după gust.
Din compoziţia obţinută modelezi chifteluţe lunguieţe, pe care le fierbi în apă cu puţină sare. Când sunt gata, le scoţi cu spumiera şi le păstrezi calde până în momentul servirii.
Amesteci laptele cu făina, untul, caşcavalul ras, chimenul, pui pe foc mic şi dai în câteva clocote, după care condimentezi sosul cu sare şi piper. Separat, fierbi cartofii noi spălaţi foarte bine în apă cu sare şi îi serveşti garnitură la chifteluţe, peste care torni sosul de caş caval.