Chifteluţe cu sos şi cartofi noi

1365424268 9636cusoscascaval jpeg

Ingrediente: Pentru chifteluţe: 1 piept de pui tocat, 1 ou, 1 morcov mic, 1 ceapă mică, 1 lingură pătrunjel verde tocat, sare, piper

Pentru sos: 1 cană lapte, 100 g caşcaval, 1 linguriţă unt, 1 linguriţă făină, ½ linguriţă chimen, sare, piper

Pentru garnitură: 500 g cartofi noi

Mod de preparare: Numar portii: 2 Timp de preparare: 1h Dificultate: medie

Amesteci carnea tocată cu morcovul dat pe răzătoarea cu ochiuri mici, ceapa rasă, oul bătut ca pentru omletă, pătrunjelul tocat, sare şi piper, după gust.

Din compoziţia obţinută modelezi chifteluţe lunguieţe, pe care le fierbi în apă cu puţină sare. Când sunt gata, le scoţi cu spumiera şi le păstrezi calde până în momentul servirii.

Amesteci laptele cu făina, untul, caşcavalul ras, chimenul, pui pe foc mic şi dai în câteva clocote, după care condimentezi sosul cu sare şi piper. Separat, fierbi cartofii noi spălaţi foarte bine în apă cu sare şi îi serveşti garnitură la chifteluţe, peste care torni sosul de caş caval.