Chifteluţe de legume cu salsa verde
O altă reţetă de post, numai bună de preparat în această perioadă, sunt chifteluţele de legume. Servite cu salsa verde, preparat tot în casă, chifteluţele au un gust desăvârşit şi nu este nevoie să petreci foarte mult timp în bucătărie, căci sunt gata rapid. Ai grijă să le laşi câteva minute, după ce le scoţi de la prăjit, să se scurgă uleiul în exces.
Ingrediente
- 4 cartofi fierţi
- 400 g broccoli
- 2 morcovi fierţi
- 1 ceapă
- 2 căţei usturoi
- 100 g mazăre fiartă
- 50 g boabe de porumb din conservă
- 100 g caşcaval vegetal ras
- sare
- piper
- pesmet
- ulei, pentru prăjit
Pentru sosul salsa
- 1 legătură de pătrunjel
- 3-4 căţei usturoi curăţaţi
- 1 lingură capere
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 lingură oţet balsamic
- 1 ardei iute curăţat de nervuri şi de seminţe
- piper
- seminţe de susan, după gust
Mod de preparare
1 Dai cartofii şi morcovii prin răzătoarea mică şi îi laşi deoparte. Speli bine bucheţelele de broccoli şi le pui într-un blender. Adaugi ceapa şi usturoiul şi mixezi ingredientele, le amesteci cu cartofii şi cu morcovii, potriveşti de sare şi piper, apoi omogenizezi în compoziţie mazărea, boabele de porumb şi caşcavalul. Formezi chifteluţe cu mâinile umede, le treci prin pesmet şi le prăjeşti în baie de ulei. Le scoţi pe şerveţele absorbante, pentru a îndepărta excesul de ulei.
2 Pentru sos, pui toate ingredientele într-un blender şi le mixezi până obţii o pastă, apoi presari seminţe de susan.
3 Serveşti chifteluţele cu sosul salsa. Poftă bună!