Ciuperci umplute cu patru tipuri de brânză
Reţeta de ciuperci umplute cu patru tipuri de brânză este perfectă pentru a fi adăugată în platoul de aperitive pentru masa festivă sau pentru a fi consumate ca atare la prânz sau la cină. Sunt săţioase şi se fac în doar 30 de minute, cu tot cu copt.
Ingrediente pentru Ciuperci umplute cu patru tipuri de brânză
- 450 g ciuperci
- 1 ceapă
- 3-4 căţei de usturoi
- brânzeturi: 50 g telemea, 50 g cheddar, 50 g cremă de brânză, 50 g parmezan
- 1 ou
- sare şi piper
- boia
Mod de preparare Ciuperci umplute cu patru tipuri de brânză
Ciupercile se spală şi se scot cozile, una câte una. Codiţele, alături de ceapă şi usturoi se toacă mărunt şi se pun la călit într-o tigaie cu ulei. Adaugă sare şi piper după gust. Când sunt gata, opreşte focul.
Într-un bol, bate oul şi amestecă-l cu cele trei tipuri de brânză (mai puţin parmezan). Preîncălzeşte cuptorul pentru a fi gata când termini de umplut ciupercile.
Acestea se umplu cu cozile călite cu ceapa şi usturoi, iar amestecul de format din ou şi brânzeturi se pune deasupra fiecăreia. Presară parmezan şi boia peste şi bagă ciupercile aşezate pe o tavă cu o hârtie de copt în cuptorul încălzit. Ciupercile se ţin în cuptor timp de 20 de minute.
Se servesc calde. Poftă bună!