Clătite din mălai

1 clatite din malai jpg jpeg

Pentru juratul „MasterChef“ este o plăcere să petreacă timp în bucătărie, de aceea mâncărurile lui nu pot fi decât savuroase. Cosmin Tudoran vă propune o reţetă delicioasă, inedită, care poate fi preparată şi servită în orice moment al zilei. Ce zici de nişte clătite din mălai umplute cu carne şi brânză?

Ingrediente

  • 250 ml lapte
  • 120 ml ulei
  • 2 ouă
  • 1 praf de sare
  • 200 g făină de mălai
  • 80 g făină de grâu
  • ulei, pentru uns

Pentru umplutură

  • 500 g carne la borcan în untură (carne, cârnat, slăninuţă)
  • 100 g brânză burduf

Mod de preparare

Într-un castron, mixezi ouăle cu uleiul. Adaugi făina de mălai şi de grâu, sarea şi omogenizezi aluatul. Torni laptele, în fir subţire, amestecând să nu aibă cocoloaşe.

Ungi o tigaie cu puţin ulei şi torni cu polonicul din compoziţie. Când clătita este făcută pe o parte, o întorci, apoi cât timp este în tigaie presari puţină brânză de burduf, pui carne din borcan mărunţită, apoi pliezi şi o transferi într-o farfurie şi, calde, le îmătureşti. 

Procedezi la fel până termini aluatul de clătite şi umplutura.

Poftă bună!