Clătite din mălai
Pentru juratul „MasterChef“ este o plăcere să petreacă timp în bucătărie, de aceea mâncărurile lui nu pot fi decât savuroase. Cosmin Tudoran vă propune o reţetă delicioasă, inedită, care poate fi preparată şi servită în orice moment al zilei. Ce zici de nişte clătite din mălai umplute cu carne şi brânză?
Ingrediente
- 250 ml lapte
- 120 ml ulei
- 2 ouă
- 1 praf de sare
- 200 g făină de mălai
- 80 g făină de grâu
- ulei, pentru uns
Pentru umplutură
- 500 g carne la borcan în untură (carne, cârnat, slăninuţă)
- 100 g brânză burduf
Mod de preparare
Într-un castron, mixezi ouăle cu uleiul. Adaugi făina de mălai şi de grâu, sarea şi omogenizezi aluatul. Torni laptele, în fir subţire, amestecând să nu aibă cocoloaşe.
Ungi o tigaie cu puţin ulei şi torni cu polonicul din compoziţie. Când clătita este făcută pe o parte, o întorci, apoi cât timp este în tigaie presari puţină brânză de burduf, pui carne din borcan mărunţită, apoi pliezi şi o transferi într-o farfurie şi, calde, le îmătureşti.
Procedezi la fel până termini aluatul de clătite şi umplutura.
Poftă bună!