Copănele de pui înăbuşite, cu sos roşu
Încă o reţetă recomandată pentru tine, de preparat la o masă de prânz pe care ţi-o doreşti copioasă, fără să stai, însă, foarte mult timp în bucătărie. Încearcă şi tu copănele de pui înăbuşite, cu sos roşu!
Ingrediente pentru copănele de pui înăbuşite, cu sos roşu
- 4 copănele de pui
- 2 cepe
- 8 ardei capia
- 250 ml suc de roşii
- 3 căţei de usturoi
- 50 ml ulei
- sare şi piper
- mărar şi pătrunjel
Mod de preparare copănele de pui înăbuşite, cu sos roşu
Într-o tigaie, pune puţin ulei şi ceapa tăiată julien şi usturoiul pisat la înăbuşit. Când începe să devină aurie, adaugă copănelele spălate şi crestate. Adaugă jumătate de ceaşcă de apă, sare şi pipier şi acoperă totul cu un capac.
Între timp, pune la copt, direct pe flacăra de la aragaz, ardeii capia. Când sunt gata, lasă-i să se răcească şi curăţă-i de coajă şi se seminţe.
Când amestecul din tigaie a început să scadă şi copănelele să fiarbă, adaugă sucul de roşii şi ardeii copţi tăiati felii. Amestecă bine şi gustă de sare. Lasă să dea în clocot încă o dată.
Între timp, taie mărunt verdeaţa. Opreşte focul şi pune-o peste copănelele cu sos roşu.
Se servesc calde, simple sau cu garnitura preferată.
Poftă bună!