Cotlet de porc cu pesmet
Ingrediente: 8 felii cotlet de porc dezosat, 2 ouă, 2 linguri făină, 4-5 linguri pesmet, sare, piper, ulei pentru prăjit
Mod de preparare:Număr porţii: 4 Timp de preparare: 40 min Dificultate: mică
Baţi feliile de carne cu ciocanul de şniţele, având grijă să nu se subţieze prea tare sau să se rupă. Le pudrezi cu sare şi piper, după gust, şi le laşi la frigider 30 de minute să se frăgezească.
Aşezi făina, pesmetul şi ouăle bătute în farfurii separate şi încingi uleiul în tigaie. Treci feliile de carne prin făină, prin ou bătut şi în final prin pesmet, apoi le introduci în uleiul bine încins şi le rumeneşti pe ambele părţi.
Le scoţi pe prosoape absorbante pentru a redu ce excesul de grăsime şi le serveşti cu garnitură de orez şi sote de morcovi sau roşii şi ceapă verde.