Curcan cu legume

1366031087 0578curcan 20cu 20legume jpeg

Ingrediente: 1 kg carne de curcan (piept, aripi, gât), 2 morcovi, 1 ţelină mică, 2 rădăcini de pătrunjel, 4-5 linguri boabe de mazăre din conservă, 8 ouă fierte tari, 2 linguri gelatină, sare, piper boabe, 1 ceapă roşie, 1 ardei gras, pătrunjel

Mod de preparare:Numar porţii: 6 Timp de preparare: 1h 45 min Dificultate: mică

Speli carnea şi o aşezi la fiert în 3-4 litri de apă cu sare. Cureţi cu multă atenţie spuma formată, pentru a fi supa limpede. Laşi să fiarbă la foc mic până când carnea este pe jumătate fiartă. Adaugi zarzavaturile curăţate, dar păstrate întregi, condimentezi cu sare, piper boabe, după gust, şi continui fierberea până când zarzavaturile şi carnea sunt foarte bine pătrunse. Iei supa deoparte de pe foc.

Scoţi zarzavaturile şi carnea, strecori supa, adaugi gelatina înmuiată în prealabil în apă rece, amesteci bine să se omogenizeze şi strecori din nou. Aşezi într-un vas termorezistent un rând de jumătăţi de ou cu tăietura în jos, un rând felii de morcov, unul de jumătăţi de ouă şi unul de boabe de mazăre. Adaugi carnea tăiată mărunt, acoperi cu supă şi laşi la răcit până se încheagă bine.

În momentul servirii, răstorni aspicul pe un platou, decorezi cu rondele de ceapă roşie, fâşii de ardei gras, lămâie şi frunze de pătrunjel.