Curcan întreg la tavă, cu sos şi aromă de portocale

1 curcan intreg cu sos cu portocale jpg jpeg

Această reţetă de curcan la tavă necesită ceva mai mult timp de preparare, însă rezultatul va fi pe măsură. Îţi recomandăm să o prepari la mesele festive, în cazul în care vrei să înlocuieşti puiul cu carnea de curcan. Gustul desăvârşit este dat de sosul în care se adaugă portocale, pentru o aromă uşor dulce, desăvârşită.

Ingrediente pentru Curcan întreg la tavă, cu sos şi aromă de portocale

1 curcan întreg 120 g unt moale 3 portocale 1,5 litri supă de pasăre sare şi piper

Mod de preparare Curcan întreg la tavă, cu sos şi aromă de portocale

Curcanul curăţat de măruntaie se spală sub jet de apă rece şi se pune pe o tavă de cuptor, cu pieptul în sus. Într-un bol se prepară amestecul de unt topit, sare şi piper. Se unde curcanul peste tot cu amestecul obţinut, apoi se acoperă cu o folie de aluminiu. 

În tavă, lângă curcan, se adaugă 500 ml din supa de pui şi se bagă la cuptor. Atenţie, carnea va sta la copt aproximativ patru ore, timp în care, din 30 în 30 de minute se scoate şi se udă curcanul cu sos din tavă. După două ore de stat la cuptor, se înlătură folia de aluminiu şi se completează cu supă de pui. În plus, se adaugă portocalele curăţate de coajă şi de pojghiţa albă. 

Se lasă înca două ore la cutor, iar când este gata se lasă la răcit înainte de a fi tăiat şi servit. Serveşte bucăţile de curcan cu sosul de portocale obţinut în tavă. 

Poftă bună!