Fasole cu cârnaţi
Ingrediente: 300g fasole uscată pestriţă, 200g cârnaţi de casă, 2 linguri ulei, 2 morcovi, 1 rădăcină de pătrunjel, 2 cepe, 3 roşii bine coapte, 1 crenguţă de busuioc, 2 foi de dafin, sare, piper
Mod de preparare:Număr porţii: 6 Timp de preparare: 105min Dificultate: mică
Alegi fasolea, o speli bine şi o pui la înmuiat în apă rece cu o seară înainte pentru a fierbe mai repede. A doua zi, pui fasolea la fiert în apă şi o strecori din nou după câteva clocote, înlocuind apa cu alta clocotită. Separat, într-o cratiţă, înăbuşi la foc mic cârnaţii tăiaţi felii, zarzavaturile curăţate şi tăiate felii sau cuburi, după preferinţă, la care adaugi 200ml apă, foile de dafin, sarea şi piperul, după gust.
Când legumele s-au înmuiat, adaugi fasolea, roşiile curăţate de pieliţe şi tăiate mărunt, busuioc şi laşi să fiarbă, la foc potrivit, circa 10 minute. Se toarnă deasupra cele două linguri de ulei şi se pune cratiţa la cuptor, la foc mic, 10-15 minute, până scade şi capătă o faţă frumoasă.