Fasole verde gratinată

1 fasole verde gratinata jpg jpeg

Reţetă uşoară, numai bună de servit la cină? Avem pentru tine o recomandare: încearcă un preparat la cuptor: fasole verde gratinată, cu condimente şi brânză Ceddar.

Ingrediente pentru fasole verde gratinată

  • 500 g fasole verde
  • 200 g brânză Ceddar
  • 6 căţei de usturoi
  • ulei
  • sare

Mod de preparare fasole verde gratinată

Pune la fiert în apă cu sare fasolea verde. După 10 minute, scoate legumele şi pune-le la scurs într-o strecurătoare. 

Într-o tigaie, adaugă puţin ulei şi căleşte-le uşor. Pisează usturoiul, adaugă-l peste fasole şi adaugă puţină apă, cam jumătate de pahar. Condimentează după gust, cu sare şi piper. După ce dă în clocot, pune toată compoziţia într-un vas termorezistent. Adaugă brânza Ceddar rasă şi bagă la cuptor pentru alte 10 minute ca brânza să se topească. 

Se serveşte cald preparatul ca atare sau cu friptura preferată.

Poftă bună!