Feluri de mâncare sănătoase de Paşte: Drob de curcan
Se apropie febra cumpărăturilor şi a pregătirilor pentru masa de Paşte. Vrei să faci un preparat de casă, dar nu îţi place carnea de miel sau ţii o dietă care nu îţi permite să o mănânci, în cazul ăsta alegerile legate de pregătirea mesei de Paşte ar putea să ţi se pară mai complicate. Drobul de curcan poate fi soluţia unuia dintre felurile de mâncare sănătoase de Paşte. Cu multă verdeaţă, ceapă verde şi ouă el arată spectaculos, este chiar foarte gustos şi, nu în ultimul rând, are puţin colesterol .
Feluri de mâncare sănătoase de Paşte: Drob de curcan-ingrediente
- 250g piept de curcan
- 250g inimi şi pipote de curcan
- 500g ficaţei de curcan
- 2 legături ceapă verde
- 1 legătură mărar
- 1legătură pătrunjel
- 4 ouă
- sare, după gust
- piper, după gust
- 3 linguri de ulei
Feluri de mâncare sănătoase de Paşte: Drob de curcan - mod de preparare
Cureţi carnea, o speli şi o pui la fiert în apă cu sare. Speli, ceapa şi verdeaţa, le ştergi, alegi frunzele de la pătrunjel şi mărar şi le mărunţeşti. Când carnea e fiartă bine, o scoţi, o scurgi, o laşi să se răcească şi o tai fin. Răstorni peste ea verdeţurile şi ceapa, adaugi ouăle, sarea, piperul, 2 linguri de ulei le omogenizezi. Ungi un vas cu restul de ulei şi aşezi compoziţia. O dai la cuptorul preîncălzit, o ţii la foc mic 40’. Îl poţi păstra la rece ca să ai un preparat sănătos pentru masa de Paşti.