Friptură de Crăciun

1365777971 7039friptura 20de 20craciun jpeg

Ingrediente: 2,5 kg pulpă de porc, 2 morcovi, 2 cepe, 2 bucăţi albitură sau o ţelină, ½ linguriţă piper proaspăt măcinat, 4 căţei usturoi, 3-4 linguri ulei, 1 lingură sare, cimbru, măghiran, salvie

Mod de preparare:Număr porţii: 6 Timp de preparare: 120 min Dificultate: mică

Legumele se curăţă şi se taie bucăţi. Ceapa, dacă este mai mică, se taie în două, dacă nu în patru, morcovii şi albitura în trei. Se stropeşte o tavă cu ulei, se pun toate le gumele tăiate pe mijlocul tăvii, una lângă alta. Carnea se şterge cu un prosop curat, nu se spală, se scot bucăţile de grăsime, nu cea care acoperă pulpa, ci acelea care sunt pe dedesubt. Se pisează usturoiul şi se amestecă cu uleiul, sarea, piperul, cimbru, salvie şi măghiran, după gust.

Cu acest amestec, se ma sează cu mâinile bucata de carne. Aceasta se aşa ză peste legume, acoperindu-le în totalitate. Se introduce carnea în cuptorul preîncălzit la 200-230 de grade şi se ţine 10-12 minute la mijlocul cuptorului. Se reduce temperatura la 175 de grade şi se lasă carnea să se coacă timp de o oră şi 15 minute.

Se poate servi cu legumele ca atare sau făcute piure cu puţină supă de pui.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg